in

„Двойно маскиране“: САЩ препоръчват носенето на две предпазни маски

Кадър: Youtube

Центърът по контрол на заболяванията на САЩ (CDC) препоръча да се носи повече от една маска, за да се предпазим от COVID-19, пише Guardian.

Изследванията показват, че хората могат да увеличат защитата от аерозолни капчици с 90%, ако носят повече от една маска. Ако носите маска от плат, е добре да сложите и хирургическа под нея, предаде NOVA.

Това е първото изследване, подкрепено от CDC, което препоръчва „двойно маскиране“, въпреки че националният експерт д-р Антъни Фаучи вече препоръча този подход.

„Няма нищо лошо в това хората да носят по две маски. Самият аз често го прая“, каза Фаучи на брифинг една седмица преди публикуването на изследването.

Проучването на CDC установява, че за най-добра защита маските трябва да прилягат добре по лицето „за предотвратяване на излизането на въздух“.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/