in

Днес времето ще бъде дъждовно и студено

снимка: Pixabay

Днес ще има валежи от дъжд и сняг над Черноморието, но те бързо ще спрат и облачността ще намалее. Очаква се силен вятър.

На сутринта валежите ще спрат, облачността ще намалее и над страната ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, максималните – предимно между минус 2° и 3°.

Над планините от запад облачността ще намалява. Над източната половина на страната преди обяд ще е значителна, до сутринта ще е с валежи от сняг и ще има условия за виелици и навявания. До обяд валежите бързо ще спрат, облачността и там ще намалее и ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – минус 12°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Над Черноморието до сутринта ще има валежи от сняг, в крайните южни райони и от дъжд, които бързо ще спрат, а облачността ще намалее. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 1°-4°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/