in

Какво ще бъде времето в празничната неделя

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Днес времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с валежи от сняг, значителни в Родопската област и крайните югоизточни райони. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и североизточните райони от страната.

Ще духа до умерен, в Източните Родопи и Югоизточна България временно силен север-североизточен вятър. В южните райони на страната ще има има виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°. През нощта срещу понеделник от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър и с него температурите ще се понижават. Ще бъде много студено и в комбинация с вятъра ще има опасност от измръзвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 10°, на 2000 метра – минус 17°.

Над Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие с валежи от сняг, значителни на юг от Бургас. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между минус 2° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 25 мин. и залязва в 17 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 32 мин. Луната изгрява в 9 ч. и 04 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Фаза: три дни след новолуние.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/