in

Дългоочакван ремонт ще зарадва част от спортистите на Варна (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Иван Портних

Започва дългоочакваният ремонт на залата за борба в спортен комплекс „Простор“.

Предстои работа по покрива на сградата, обновяване на стените и на пода, подновяване на електрическа и ВиК инсталации, ремонт на бани, тоалетни и съблекални. Предвидена е нова система за отопление, вентилация и климатизация, както и ново спортно оборудване. Обновяването на залата е част от програмата за развитие на спортните бази във Варна.

Снимка: Facebook/Иван Портних
Снимка: Facebook/Иван Портних

Варна продължава да е единствената община, която от години предоставя безвъзмездно спортната база на спортните клубове. И през 2021 г. договори с Община Варна ще подпишат над 60 клуба за срок от 5 години, които ще ползват базата безплатно.

Снимка: Facebook/Иван Портних

„В условията на пандемия е важно да насърчаваме още по-активно развитието на масовия спорт и грижата за физическата активност на хората, разбира се при спазване на всички противоепидемични мерки“, написа кметът на Варна Иван Портних в социалните мрежи.

По думите му през настоящата година ще бъдат увеличени средствата за финансово подпомагане на спортните клубове във Варна – те ще разполагат общо с 500 000 лв. Увеличават с 10 на сто параметрите на програма „Спорт“, която ще бъде в размер на 1,8 млн. лв.

За първи път Варна ще бъде домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година. Това са:
– Европейското първенство по художествена гимнастика, Европейското по ветроходство в клас „Лазар“,
– Европейското първенство по плажен хандбал,
– Европейското първенство по хандбал,
– Световна купа по спортна гимнастика.

„През 2021 г. сме си поставили амбициозната задача за организираме над 110 спортни мероприятия, в които участие ще вземат повече от 15 000 спортисти от Варна, страната и чужбина“, казва още кметът.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.