Категории: Варна

Преподаватели от НАТФИЗ влизат в журито на ученическия конкурс „Моята България“

Реклама

Преподаватели от НАТФИЗ ще оценяват повече от 100 изпълнения на ученици от Варна и региона

За първа година в журито на Регионалния ученически конкурс „Моята България“ влизат преподаватели от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Оценяващата комисия е председателствана от проф. д-р Любомир Гърбев от катедра „Сценична реч“. Проф. Гърбев е драматург, белетрист и лектор с множество публикации и постановки у нас и в чужбина. Гост-лектор и консултант е в национални и частни телевизии и радиостанции. Сред оценяващите е и доц. д-р Пенко Господинов от катедра „Драматичен театър“, познат на широката телевизионна аудитория от ролите му в сериалите „Стъклен дом“, „Седем часа разлика“, „Недадените“, „Забранена любов“ и др. Поканата да журира в раздел „Художествено слово“ прие също актрисата Светлана Ефендулова. 

В следващите дни тримата ще изгледат повече от 100 видеа на ученици от Варна и региона, които бяха изпратени на служебната поща, след което ще определят и при кого ще отидат престижните награди. 

„Пандемията и невъзможността да се събират много деца на едно място е причината РУК „Моята България“ за първа година да се провежда изцяло в електронна среда от разстояние. Затова няма да има и церемония по награждаване, а отличията ще бъдат изпратени по куриер“, заяви Емилиян Ялъмов, който за втора поредна година е председател на организационната комисия на конкурса. 

В раздел „Фотография“ журито на РУК „Моята България“ повежда Юлиян Недев. Членове са Красимир Делчев и Иван Тонов. И тримата са изявени майстори на обектива, които имат зад гърба си множество самостоятелни изложби и големи награди. Критериите, по които те ще класират фотографиите на учениците са: техническо изпълнение, композиционно решение и художествена стойност.

На 15.02.2021 г. изтече срокът за представяне на творбите и в двата раздела. Протоколите с имената на победителите ще бъдат публикувани на официалната уеб страница на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, до 28 февруари 2021 г.

В ХХ издание на РУК „Моята България“ ще бъдат връчени Специална награда на кмета на град Варна, както и първа, втора и трета награда и поощрения във всеки раздел категория и възрастова група.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

С какво време започва октомври

В понеделник ще остане ветровито. Над източната половина от страната ще се задържи облачно и…

преди 58 минути

Безпрецедентна акция на полицията разгада мистерия с изчезнала жена

При безпрецедентна акция на служители от ОДМВР – Перник, за по-малко от 15 часа е…

преди един час

Много е опасно да използвате чесънът по този начин

Както е известно чесънът има многобройни ползи за здравето.Този подправка не само добавя вкус към…

преди един час

Чуйте жената от Белослав, дала 30 бона на телефонни бандити(ВИДЕО)

Както вече стана ясно, 66-годишна жена е получила обаждане от хора, които са се представили за…

преди един час

Официално: Убиха лидерът на Хизбула

Стана ясно, че лидерът на Хизбула Хасан Насрала е убит, потвърди Израел. В последните часове…

преди един час

Блокират за месеци централната част на Варна

За 1 октомври т. г. е планирано началото на изграждането на едно от основните съоръжения…

преди 2 часа