in

Историята на една почернена майка: Докога децата ни ще бъдат убивани по улиците?

снимка: Facebook/Tanya S.

Една почернена майка споделя своята тъжна история във Фейсбук профила си за това как преди 13 години е загубила рожбата си и причината отново е нелеп инцидент. 

Публикуваме текста без редакторска намеса:

На 1-ви юли, 2008 г. моето дете на 12 години, беше убито от ток, играейки баскетбол на открито в Шабла – виновни няма. Никой не беше виновен от ЕОН. Нито служителите, оставили висящи кошове върху стълб, през който протича трифазен ток (просто ей така да си играели децата). Никой, ама никой не беше виновен. Аз самата бях съсипана от скръб и нямах сили да вдигна шум в медиите и телевизията. И ето сега, за пореден път, дете е убито от ток на улицата – виновен най-вероятно няма да има… отново.

Докога държавата ще мълчи, а децата ни ще бъдат убивани по улиците от чужди електроразпределителни компании, идващи, обирайки потребителите и оттеглящи се с милиони печалби…

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.