in

По повод 148 години от обесването на Левски: Факелно шествие ще има в Бургас (ВИДЕО)

кадър: Facebook

По повод 148 години от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски, „Организация за закрила на българските граждани” /ОЗБГ/ ще организира традиционното факелно шествие в Бургас.

Планирано е шествието да започне в 18:00 часа на 19.02.2021 г. Началната точка на шествието ще бъде пред Община Бургас. От там, по булевард „Алеко Богориди“, ще се насочи към „Морската градина“, където ще продължи към паметника на Дякона.На паметника гражданите ще имат възможност да положат цветя и венци.

Председателят на ОЗБГ, както и други желаещи, ще държат реч, след което ще има минута мълчание в памет на Апостола. С това факелното шествие ще завърши.

След края на шествието не е предвиден общ маршрут за връщане, а всеки гражданин самостоятелно си тръгва, когато реши.

На факелното шествието е предвидено да има факли, които ще бъдат запалени по пътя към паметника на Васил Левски и ще бъдат раздадени на участниците, национални знамена на Република България, плакати и транспаранти.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.