in

Очакваната ваксина на AstraZeneca пристигна в България

Кадър: bTV

Очакваните 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca вече са в България. 52 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca пристигнаха в Националния център по заразни и паразитни болести.

Създадена е организация флаконите веднага да бъдат разпределени в 28-те регионални здравни инспекции в страната и приложението им да започне. Знаете, че заради проблема с доставките, вчера беше спрян и последният „зелен коридор“. На този фон имунизацията в трета и четвърта фаза продължава, предаде NOVA.

Заделените ваксини са за хората от целевите групи. Обмисля се вече преболедувалите да получават само една доза, за да надградят имунитета си. В понеделник страната ни трябва да получи 21 060 дози и от ваксината на Pfizer/BioNTech.

Председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов обясни, че дозите ще бъдат достатъчни. 50 % от пратката ще отиде при личните лекари.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/