in

Кои са най-предпочитаните домашни любимци по време на пандемията

Снимка: Pixabay

През последната година възникна нова мода при търсенето на домашни любимци

Хората започнаха все повече да се насочват към отглеждането на нетрадиционни за отглеждане в домашни условия бозайници. Сред най-предпочитаните от тях са катерици, порове и плъхове, показва справка на Novini.bg в социалните мрежи и специализираните форуми.

Първенство по търсене водят миловидните, но доста  пакостливи катерици.  Отглеждането на това животно изисква обаче не само желание, но и много време, грижи и пространство.  Добре обгрижваните катерички обаче стават чудесни приятели, могат да бъдат държани на ръка и пускани на разходка под зоркия поглед на стопаните си.

Не по-малко привлекателни са и далеч по-лесните за отглеждане, но не по-малко забавни декоративни плъхчета. Редица групи в социалната мрежа предлагат отгледани в добри условия току-що отбити от майката животинки, които бързо се привързват към стопаните си и стават „ръчни“ – тоест, могат спокойно да бъдат държани на ръце без да се страхуват или да ухапят някого. Една от най-известните страници в мрежата, предлага различни разцветки и форми на ушите, като най-търсена е селекцията с уши „дъмбо“ – големи, стърчащи настрани клепнали уши.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/