in

Традиционна българска подправка помага за възстановяването след Covid

Снимка: Pixabay

Чрез нея се ускорява кръвообращението и така се изхвърлят ненужните за клетките вещества

Според кандидата на биологическите науки, фитотерапевтът Михаил Лущик, ефективен метод за възстановяване на организма след коронавирусна инфекция може да се окаже добавянето на лютив пипер в храната.

“Хората, преболедували Covid-19, често се оплакват от силна отпадналост. Процесът на възстановяване може да се ускори като добавяте в храната си по малко лютив пипер: той засилва кръвообращението и по този начин отмива вредните токсини”,  пояснява специалистът.

Фитотерапевтът Лущик отбелязва, че след инфекцията в организма остават големи увреждания по клетката, съхраняващи се в нейните различни структури. За възстановяване на имунитета трябва да се стремите да изчиствате тъканите от този “боклук”, защото това предизвиква умора и слабост в още неукрепналия организъм.

Благодарение на лютивия пипер кръвообращението се активизира, процесът на изчистване се случва по-бързо, затова,  “когато човекът се чувства още съвсем слаб, лютивият пипер ще му помогне”, пише zdrave.to.

В същото време, експертът предупреждава, че хората с  язва и с хемороиди не бива да прекаляват с лютивото и пикантното, въобще, за тях лютивият пипер е противопоказен.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/