Категории: Избори 2023

Митрополит Йоан благослови предизборната кампания на коалицията ГЕРБ- СДС във Варна (Снимки)

Реклама

На старта на предизборната кампания на коалицията ГЕРБ-СДС  водачът на варненската листа и здравен министър проф. д- р Костадин Ангелов, областният координатор на ПП ГЕРБ –Варна и кмет на морската столица Иван Портних, както и  всички кандидати за народни представители бяха посрещнати от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в катедралния храм, „Свето Успение Богородично“-символа на Варна, предаде репортер на Нова Варна

Негово Високопреосвещенство даде благословията си, като пожела успех както в борбата срещу коранавируса, така и на предстоящия народен вот. Той благодари на правителството на Бойко Борисов за прекрасното отношение към БПЦ. Варненският владика  подари на  проф. д-р Костадин Ангелов чудодейна икона на Света Богородица .

Областният координатор на ПП ГЕРБ – Варна  Иван Портних откри срещата с представителите на медиите и представи кандидатите за  народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС. „Днес даваме началото на предизборната кампания на ПП ГЕРБ,  денят ни започна от крепостта Овеч в Провадия, защото именно Провадия беше последната червена община, която БСП изгуби на местните избори през 2019 г. след убедителната победа на кандидата на ГЕРБ Жоро Илчев.Днес  цялата Варненска област е синя и дясна“, заяви Иван Портних. Той подчерта, че ГЕРБ е с ясна визия за подкрепа на малките общини, за да бъдат решавани проблемите на хората. Варна – като основен административен център на Североизточния регион и Град на Знанието, винаги е заемала специално място в политиката на правителството. Всички знаете за огромната финансова подкрепа на кабинета Борисов, с която бяха изпълнени мащабни инфраструктурни проекти. Важна задача е и развитието на образованието, туризма, здравеопазването, защото здравите и можещите хора са гаранция за икономически подем, каза Иван Портних. Той припомни, че продължава изграждането на Икономическа зона – Варна, която ще привлича високотехнологични производства и ще гарантира нови добре платени работни места.

Иван Портних подчерта, че листата на ГЕРБ – Варна е балансирана, съставена от отговорни личности, с различен профил, но с ясно желание за работа! „Имаме лекари, културни дейци, учители, спортисти, юристи, икономисти, които са доказани експерти в своите области. По традиция част от екипа е министърът на младежта и спорта Красен Кралев, виден радетел за развитието на масовия спорт сред младите хора. Чест и късмет за Варна в условията на пандемия е, че водач на листата за 3-ти многомандатен район е един от най-успешните министри от правителството на Бойко Борисов – проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването. Вярвам, че целият отбор ще работим заедно за нова категорична победа“, заяви Иван Портних.

 „Варна е винаги в моето сърце и ще работя активно да е  морската и туристическата столица на България, каза проф.д-р Костадин Ангелов. Той  припомни, че е започнал своето образование на лекар в престижния Медицински университет –Варна.

Кметът каза „Варна –град на знанието“, което  се дължи  на многото университети  в почти всички важни профили за развитието на една  държава, така че наистина хората, които живеят тук, могат да се докоснат до най-високите постижения на висшето образование и знание,  посочи проф.д-р Костадин Ангелов .  Предстои летният туристически сезон, ще работим активно той да бъде успешен, увери водачът на листата.  Той посочи, че след среща с бранша са поставени няколко важни цели- да се направи влизането на туристите в страната така, че да искат да дойдат в България,  влизането им да бъде безопасно за българските граждани,  и преди да стартира сезонът да бъдат ваксирани приоритетно представителите на туристическия бранш.

„Нека не забравяме, че Варна са всички онези хора и семейства, които носят духа на морето, дух на спокойствие , на постижения, но и на много сила, защото морето е онази стихия, която понякога не може да бъде обуздана.С тези хора могат да бъдат постигнати много добри редултати“, каза професорът. Той увери, че  коалиция ГЕРБ- СДС  ще води плодотворна кампания, наситена само с положителни нагласи и послания. „Нашата цел е да се срещнем с много хора, да чуем от тях това, което те искат да бъде направено, да ни кажат там, където сме сгрешили, за да можем да променим тези грешки и да тръгнем още по-силно напред и да изпълним онова, което е на всички нас в мечтите“, каза още проф.д-р Костадин Ангелов.  

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 5 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 5 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 5 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 5 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 5 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 6 часа