in

28-годишна споделя как е свалила близо 100 килограма

170-килограмовата жена сподели изумителната си трансформация след като отслабна с повече от 90 килограма

28-годишната Клер Бърт от Нова Зеландия била тормозена от съучениците си в училище. В резултат на това, тя развила булимия и анорексия, а след това и хранително разстройство. В най-лошия си период жената тежала 170 кг, съобщава Daily Mail.

Единственото спасение на младата жена била операцията. „Знам в сърцето си, че това не беше най-лесният изход, но беше най-доброто нещо, което някога съм правила за себе си и здравето си – най-накрая си върнах живота.“ – сподели жената.

Клер обясни, че е „потънала“ в тъмна депресия след години йо-йо диета, при която постоянно отслабвала или наддавала килограми. Жената мразела себе си и не намирала смисъл да живее. „Скрих се далеч от света, защото бях толкова отвратена от себе си. Чувствах се като чудовище.“- допълни още тя.

И така през април месец миналата година Клер решава да се подложи на процедура по отстраняване на 80 процента от мазнините в корема и. Това в крайна сметка спасява живота и. Отнема й около седем месеца, за да отслабне до размер 14, след като загубила 97,3 килограма.

В момента Клер е съвсем различен човек, който води активен и здравословен начин на живот.

Тя сподели, че след операцията е претърпяла редки усложнения, в следствие на които едва не е загубила живота си. Въпреки това тя казва, че би преживяла всичко отново, защото резултата си заслужава.

Превод: Редакция „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/