Категории: Избори 2023

Веселин Марешки: Нашите мерки бързо ще повишат доходите на българите

Реклама

„Време е за политици, които могат да носят лична отговорност. И каквото кажат, да го правят. Доказал съм, че моята цел е българите да живеят по-добре. Това ще бъде каузата на патриотите от ВОЛЯ и НФСБ в следващия парламент!”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той подчерта, че програмата на коалицията залага на прагматизъм и кратки срокове и именно това я отличава от всички останали в тази кампания. По думите му това са реални мерки, които могат бързо да повишат доходите на българите.

На първо място са безплатни лекарства за учениците до 18 г. С тази  мярка всъщност се постигат две цели- обхващането на повече деца в учебните заведения и значително подпомагане на семействата. Пенсионерите над 65г. също да получават безплатни лекарства, планират от коалицията.

Патриотичната формация ще работи за увеличение на всички пенсии с поне 200 лева.  У нас милион и 200 000 души получават минимална пенсия, която от началото на годината е 300 лева – сума, която изглежда не само крайно недостатъчна, а направо обидна  за възрастните хора.  

Снимка: ПП „ВОЛЯ“

Друг приоритет е изграждането в цялата страна на верига от държавни бензиностанции със справедливи цени. По-високите цени на горивата винаги са водели до рязко поскъпване на всички стоки и услуги. Ако идеята бъде осъществена, ефектът от държавните бензиностанции може да се равнява на милиарди лева инвестиции  в икономиката ни. 

Преодоляването на демографската криза  и защитата на България от опитите да се внесат т.нар. джендър-идеологии също е сред приоритетите в програмата на патриотите от ВОЛЯ и НФСБ. 

Според последните социологически проучвания,  Патриотичната коалиция е сред най-динамично развиващите се формации на тези избори и доверието в нея бързо расте с реален шанс да е трета политическа сила. Оказа се, че сборът от рейтингите на двете основни партии –ВОЛЯ и НФСБ, е много по-голям от очакваното. Програма е кратка,  но както подобава на хора с успешен бизнес, тя дава убедителен отговор на най-големите настоящи проблеми  – бедност, икономическа криза, ниски доходи, липса на качествено здравеопазване,  западнало образование, ниска раждаемост. Предложените рационални и прагматични решения се подкрепят от значителна част от българските граждани, защото това е и техният дневен ред.

  • Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 13 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 13 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа