in

Нов значим обект за Варна: Вижте как ще изглежда дълбоководния басейн във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“(СНИМКИ)

В началото на месец март започна изграждането на нов дълбоководен басейн за учебно-практически тренировъчни цели във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Това е една нова придобивка не само за Варна, но и за цялата страна.

Както вече съобщихме тази година на 1 март във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе направена първа копка на първия етап от изграждането на дълбоководен басейн за учебно-практически тренировъчни цели, който трябва да бъде завършен в период до 12 месеца, научихме от официалния сайт на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“.

Основни функции на басейна са отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и осигуряване на подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на Българската армия. Площта на басейна е 12 на 25 метра, а дълбочината варира от 3 до 5 метра.

Басейнът ще бъде снабден с имитираща система за генериране на вълни, изкуствен дим и други специализирани системи, поддържащи обучението за целогодишна практика на специалистите от формированията на ВМС, ВВС, провеждане на курсове и обучение по леководолазно дело.

Средствата за изграждането на басейна са осигурени от Министерство на отбраната.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/