Категории: България

Премиерът: Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България

Реклама

„Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме максимално добри условия, за да разширяват производствата си. Изграждаме довеждаща пътна инфраструктура, гарантираме сигурност на електро- и газоснабдяването“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа на място разширяването на подстанция „Търговище Запад“ на Електроенергийния системен оператор, това съобщиха за медия „Нова Варна“ от Пресцентърът на МС.

Инвестицията в проекта е на обща стойност над 3 милиона лева. Подстанцията захранва с електроенергия директно от преносната мрежа три завода в района на град Търговище – Шишеджам Аутомотив България ЕАД, Пашабахче България ЕАД и Тракия Глас ЕАД.
Ръководството на завода Шишеджам Аутомотив България ЕАД изказа благодарност към премиера Борисов и правителството за оказаната подкрепа, подпомагаща дейността на предприятието.
„Това е най-големият завод за стъкла за автомобилната промишленост, поредният голям инвеститор, разкрил над 3000 работни места, при който социално-икономическата мярка 60/40 работи изключително добре и тя ще продължи да се прилага у нас до май“, отбеляза министър-председателят Борисов. Премиерът подчерта, че в близост се намира и изграденото ново газопроводно отклонение, чрез което се увеличава капацитетът за пренос на съществуващото газопроводно отклонение „Търговище“.
Дължината на новия газопровод, който е от изключително значение за бизнеса в областта, е 17,6 км, а направената в него инвестиция от „Булгартрансгаз“ възлиза на над 10 млн. лв.
„Новите инвестиции, които ще бъдат реализирани в района, изискваха повече електричество и повече газ, и то евтин. Затова направихме разширения за осигуряването на газ и ток“, категоричен бе премиерът Борисов и подчерта, че е изпълнен още един ангажимент към региона.
Министър-председателят акцентира, че правителството активно работи за създаването на работни места и хората честно и почтено си изкарват хляба, без значение дали са роми, мюсюлмани или християни.
„Това е нашият пример за етническа толерантност в региона, най-верният начин сме го намерили ние – без да разделяме, а да обединяваме хората“, каза още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът акцентира, че квалифицираните кадри и административният капацитет са още едно от богатствата на държавата ни.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

В България е открит радиоактивен изотоп от ГДБОП и ДАНС

Пластини със съдържание на радиоактивен изотоп са иззети при специализирана полицейска операция, проведена от екипи…

преди един час

Старт на дългия уикенд. Добри новини за времето

Както вече стана ясно, този месец има два дълги уикенда. Единия вече мина, а другия…

преди един час

Рано в неделя спират тока в този район на Варна

На 22.09.2024 г. В периода 7:00 ч. до 16:00 ч. Поради профилактика на съоръженията за…

преди един час

Извънредно пътуване на премиерът Главчев до САЩ

Министър-председателят Димитър Главчев заминава за Съединените американски щати, където ще участва в Срещата на върха…

преди един час

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 4 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 18 часа