in

COVID-19 изпрати в болница проф. Андрей Чорбанов

Кадър: NOVA

 

Положителна проба за коронавирус е дал проф. Андрей Чорбанов от БАН. Той е приет в болница със състояние средно към тежко. 

Това научаваме от публикация в социалната мрежа „Фейсбук“ на математикът Петър Велков и бе потвърдена от източници на „24 часа“, предаде NOVA.

Ето какво пише Велков: „По информацията, която имам, той се влошава след близо седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер ковид инфекция. Въпреки ограниченото наличие на места, е приет в болницата. (Добавям допълнително уточнение, че всеки човек, който се нуждае от болнично лечение, трябва да има достъп до него. Радвам се, че той е получил такова, за разлика от много други хора, в които и в момента нямат).“

От текста  публикацията става ясно, че ръководителят на лабораторията по експериментална имунология към института е в болница от петък, като състоянието му е средно към тежко. Скенерът на белия му дроб показвал сериозни резултати и двойна бронхопневмония.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/