in

Прогноза за времето в понеделник

Снимка: Pixabay

Днес валежната обстановка продължава; в повечето райони ще вали сняг, на много места по поречието на Дунав – дъжд и сняг, в Източна България – дъжд. По високите полета на Западна България, Предбалкана и планинските райони снежната покривка ще се увеличи още.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен. С него ще нахлуе още студен въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Температури ще са почти без дневен ход. Минималните ще са между 0° и 5°, а максималните – между 1° и 6°. В Югоизточна България температурите ще са сравнително високи, дневните ще достигат на места до към 8°; възможна е слаба гръмотевична дейност. През нощта срещу вторник валежите постепенно ще отслабват и спират.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен югоизточен вятър, по високите части от югозапад. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 7°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 26 мин. и залязва в 18 ч. и 41 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 15 мин. Луната залязва в 2 ч. и 38 мин. и изгрява в 11 ч. и 31 мин. Фаза: един ден след първа четвърт.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/