Категории: България

Фирмата превозвач с официална позиция за катастрофата край Козаревец

Реклама

Произшествието стана вечерта на 21 март край великотърновското село Козаревец. Сблъскали са се автобус и тежкотоварен автомобил. При инцидента загинаха трима души – двамата шофьори – на автобуса и камиона, и пътник, който е бил на седалката зад водача на автобуса.

Публикуваме цялата позиция на фирмата превозвач:

Подробности за трагичния инцидент с 3 жертви край Козарево 

Автобусът на Етап Адрес е с всички необходими валидни документи – технически преглед с валидност до 18.07.2021 г., валидна гражданска отговорност до 29.08.2021 г. и КАСКО, валидно до 05.02.2022 г. Автобусът разполага с Евростандарт 6 и е производство 2016 г.

Водачът на автобуса е служител в Етап Адрес/Груп Плюс /двата бранда функционират в рамките на Груп Плюс ЕООД/ от една година и за този период не е имал нито едно нарушение. Документите му за професионална годност и квалификация са във валидност, съответно: карта за квалификация на водача с валидност до 24.04.2021 г., удостоверение за психологическа годност, валидна до 29.06.2023 г., свидетелство за управление на МПС, валидно до 27.03.2022 г. и дигитална карта – 23.01.2023 г.

Спазени са всички изисквания за задължителни почивки преди и по време на път. Шофьорът е почивал и управлявал автобуса в съответствие с всички изисквания на Регламент (ЕО) №561/2006 на Европейския парламент и на Съвета. Тръгнал е от София в 19.30 ч. на 21.03.2021 г., неделя, като 20 мин. преди самия инцидент е направена почивка на Автогара Велико Търново. От автогарата е проведен разговор със служители на дружеството. В автобуса по време на ПТП е имало 6 пътници. Ситуацията около инцидента е в процес на изясняване. Ръководството на фирмата оказва пълно съдействие на разследващите органи. Ръководството на фирмата се обръща към пътниците в автобуса с молба за допълнителна информация за инцидента, както и с предложение за съдействие при необходимост.

Ръководството на Eтап Адрес и Груп Плюс ЕООД изказва съболезнование на семействата на загиналите пътник и двама шофьори при тежката катастрофа по пътя София – Варна.
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 9 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 9 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 10 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 10 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 10 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 11 часа