in

Ще бъде ли удължена пролетната ваканция на учениците?

Снимка: Pixabay

На местно ниво ваканцията ще бъде удължена в Пловдив и София

Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” предлага 1 и 2 април да бъдат част от априлската ваканция на учениците, а Националното външно оценяване в 4 клас да се отмени, предава БНР.

Съгласно заповед на здравния министър, всички ученици са на онлайн обучение до 31-ви март и ако не бъде взето друго решение, учениците от 1-ви до 11-и клас трябва да се върнат в училище за два дни – на 1-ви и 2-ри април, а след това да излязат в пролетна ваканция до 11-и април.

За дванайсетокласниците ваканцията започва на 8-и април.

Първите два дни на следващия месец се очаква да са неучебни в София и Пловдив според предварителните заявки на местните власти в двата града.

Отмяна на външното оценяване в 4-ти и 10-и клас поиска вчера омбудсманът Диана Ковачева в препоръка до Министерството на образованието и науката. Тя поиска и редуциране на материала по български език и литература и по математика, обхванат в изпитите от Националното външно оценяване за учениците от 7. клас и 12. клас.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/