in

Диетолози разкриха на какво се дължи постоянното чувство на глад

Снимка: Pixabay

Случвало ли Ви се е да изпитвате постоянно чувство на глад, въпреки, че съвсем скоро сте си похапнали? Този проблем тормози доста хора. Британски диетолози обясниха къде се крие причината. Това съобщиха от сп. „Нейчър метаболизм“.

Тя се крие в скока на нивото на кръвната захар в организма. Специалистите обърнали внимание на факта, че при хората с подобни колебания паузите между храненията са много по-редки, в сравнение с останалите. Средностатистически те консумират с 312 килокалории повече, в сравнение с хората, които нямат колебания в нивото на кръвната захар.

При опасност от рязко спадане на тези нива, човек изпитва глад без очевидни причини. За една година подобен пациент може да качи до 9 килограма. Учените подчертават, че скоковете в нивата на кръвната захар се наблюдават по-често при мъжете отколкото при жените.

Източник: NOVA

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/