in

Използват снимки на дете от Варна за фалшива дарителска кампания (ВИДЕО)

кадър: NOVA

Преди известно време семейство от Варна набираше средства за лечението на дъщеря си, която е била диагностицирана с тежко заболяване – инфантилен фибросарком на дясната длан. Парите отдавна са събрани, но наскоро семейството е попаднало на снимки на момиченцето, чрез които продължават да се набират средства.

Истинската кампания е приключила преди месеци и за щастие детето е добре. Майката на момиченцето обаче преди дни открива с изненада профил във Фейсбук, който събира средства, използвайки снимка на малката Димана.

„Миналата година направихме дарителска сметка за Димана, защото сумата за лечението ѝ бе непосилна за нас. Ние събрахме необходимите средства и кампанията е спряна”, разказва пред NOVA майката на детето.

Тя добавя, че в петък вижда снимката на Димана с нейните имена. Посочена била сметка в Германия.

„Ядосах се много и нямаше време да реагирам. Подадох сигнал в прокуратурата още в понеделник. Органите на МВР също са сигнализирани”, казва тя.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/