in

Актриса подарява най-новия си спектакъл на няколко детски градини във Варна (СНИМКИ)

снимка: ДКТ-Варна

Любимата на децата от Варна куклена актриса, кака Марияна, подари най-новия си спектакъл, който се казва „Заедно един до друг“, на децата от ДГ № 8 „Христо Ботев“.  

Вълнуващото представление за Земята, водата и приятелството е авторски спектакъл на актрисата от Театрална трупа „Трик-Трак“. Посланията, вплетени в него, са да се отнасяме с грижа, любов и всеотдайност към природата. 

Поради пандемичната обстановка почитателите на куклената магия от детската градина изгледаха представлението на диск и мултимедия си пожелаха скоро да аплодират любимата си актриса и на живо. 

„Вашите спектакли, свързани с опазването на околната среда, способстват за формиране на екологосъобразно поведение у децата. Помагат им да опознаят света, да различават доброто от злото, да направят своите първи стъпки към осъзнаване на значимата роля на човека за съхраняване и опазване на планетата Земя, както и на нейните природни красоти“, пише в благодарствено писмо до актрисата директорът на ДГ № 8 „Христо Ботев“ Елица Вълчева.

От ръководството на детското заведение благодарят за дългогодишното партньорство на двете актриси от „Трик-Трак“ – кака Мариянка и кака Пепи.

Най-слънчевата куклена актриса подарява „Заедно един до друг“ и на още 5 детски градини – „Чайка“, „Моряче“, „Маргаритка“, „Крилатко“ и „Дора Габе“.

снимка: ДКТ-Варна

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.