in

Регионалната библиотека във Варна провежда Маратон на четенето за 19-ти път

снимка: Facebook/РБ "Пенчо Славейков"-Варна

Варненската регионална библиотека „Пенчо Славейков“ провежда ежегодния Маратон на четенето от 17-ти до 23-ти април. Маратонът е посветен на Международния ден на книгата и авторското право. 

За 19-ти път четящите хора във Варна и Варненска област си определят среща присъствено и виртуално, за да съпреживеят удоволствието от четенето със своите приятели и съмишленици, да обменят интересни мисли и преживявания, да участват в забавни игри и да срещнат популярни творци в областта на литературата и изкуството.

Тази година водещата тема на Маратона ще бъде „Цвят – цвете – цветно“ – като въведение към светлите празници, които предстоят – Цветница и Великден. Ще се включат всички приятели и партньори на библиотеката, които са участвали и в предишните издания на Маратона на четенето.

Читателите могат да очакват изненади – виртуална изложба на известни художници, празничен „патилански” маратон, Камишибай театър, маратонска онлайн среща с нестандартното семейство Нуша и Стоян Роянови и още много любопитни и вълнуващи инициативи, които Библиотеката е предвидили за читателите си от всички възрасти.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.