in

Мистериозна смърт: Близо 70 души са починали при съмнителни обстоятелства в гръцки хоспис

Снимка: Pixabay

Повече от 68 души са загубили живота си при съмнителни обствоятелства.  Зловещата трагедия се е случила в частен гръцки хоспис, пише атинският в. „Катемерини“.

Прокуратура в град Хания (на остров Крит) обяви за стартиране на разследване. „В дома за възрастни хора са извършени обиски, иззета е документация и са издадени заповеди за ексхумации“, каза говорител на обвинението без да уточнява дали има задържани хора по случая, допълни медията.

„До разкриването на хосписа на ужасите се е стигнало след като роднини на покойници са видели, че в смъртните актове на техните близки като причината за кончината е била една съща (инфаркт)“, добави „Катемерини“, цитирани от novini.bg.

„Първият сигнал, че в хосписа има нещо нередно е бил подаден преди година. До вчера обаче властите в Хания не са предприемали никакви мерки“, посочи още вестникът.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/