in

Добрата новина: Първокласници засадиха 40 дръвчета, за които ще се грижат докато завършат училище

Снимка: Pixabay

40 дъбови дръвчета засадиха в Парка пред двете училища първокласници от СУ „Ст.Караджа“ „ с учители Албена Алексиева и Ренета Тодорова/ І б“кл./ в Каравна. Това предаде за медия „Нова Варна“ Керанка Далакманска. 

В Световният ден на земята, те показаха своето отношение към опазване и облагородяване на природата, като 20-те малки ученика засадиха, оградиха с колчета и мрежа младите дъбови дръвчета.помогнаха им ученици от първия випуск на двете учителки, в акцията се включиха и родители.

Те ще се грижат за младите дръвчета през своите ученически години. Албена Алексиева сподели, че акцията се проведе и по повод тържеството „Ние вече сме грамотни“, а целта е децата не само да са образовани, а да растат обичащи,разбиращи и щадящи природата.надеждата е под сянката на дъбовете след години да се завържат люлки, да се почива на сянка, да се сбъдват мечти. Учителките Алексиева и Тодорова подариха на първокласниците Елха, която засадиха в парка, за да имат повод да я украсят за коледните и новогодишни празници.

Дръвчетата са дарение от групата „ Гората БГ“. За опазването на ново засадените дъбови дръвчета са поставени и няколко табели с молба гражданите да ги пазят от набези.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/