in

Д-р Дочка Михайлова: Смъртността във Варна все още е висока (ВИДЕО)

кадър: "Нова Варна"

Във Варна ще има засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки в нощните клубове, дискотеки и барове. Това съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев на брифинг. На Великден ще се допускат хора вътре в църквите, но ще има засилени проверки.

„Коефициентът на заболеваемостта за 14-дневен срок на 100 000 души население е 413. Той е намалял почти наполовина. В болниците, обаче, все още има доста хора на лечения. Смъртността също все още е висока. Починалите за седмичния период във област Варна са 73-ма души. Продължава и имунизацията в областта. Вече има почти достатъчно количество ваксини. Вчера в областта са имунизирани 1680 лица, което за Варна си е рекорд“, обясни директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова.

„Зелените коридори ще стартират от 30-ти април до 9-ти май, включително. Всеки ден ще работят по два имунизационни кабинета минимум. На 5-ти и 7-ми май ще се поставят втори дози от ваксините и от зелените коридори много малко хора ще бъдат обслужени. Няма да има записване. Лицето идва и се имунизира. След 9-ти май стартира електронният регистър и се започва работа по фазите“, допъли тя.

„Към 9:00 часа днес свободните легла в лечебните заведения във Варна бяха 250. Към момента няма никакъв проблем със заетостта на леглата. Общо взето всички лечебни заведения си преценяват дали да намалят легловата база“, каза още д-р Михайлова.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.