in

Захариева и Борисов изказаха съболезнования на семействата на жертвите в Израел

колаж: "Нова Варна"

Премиерът в оставка Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изразиха съболезнования на семействата на жертвите в Израел.

Най-малко 44 души загинаха по време на поклонение в Израел

„Изразявам най-искрени съболезнования към Израел и еврейската общност, както и специално към семействата и близките на загиналите по време на трагедията в планината Мерон“, написа Борисов във Фейсбук.

Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до израелския си колега Габи Ашкенази по повод трагедията със срутването на трибуна на стадион в района на планината Мерон, при която загинаха десетки хора.

„В тези времена на скръб сърцата и мислите ни са с приятелския еврейски народ. Моля да предадете израза на дълбокото ми съчувствие и съпричастност към болката на семействата на загиналите, както и да отправя надежда за бързо възстановяване на пострадалите‘“ ,пише в съболезнователното послание министър Захариева.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.