Категории: България

Натирен любимец: Заснеха стопани да изхвърлят кучето си на оживена градска улица (ВИДЕО)

Реклама

След като са видели, че са били заснети, собствениците се върнали, за да си вземат обратно кучето

Видео, показващо как питбул беше изоставен на улица в софийския квартал „Лагера“, развълнува стотици в социалните мрежи.

Случаят беше заснет от видеорегистратора на автомобила на Александър Ганчев. На кадрите се вижда как изгоненият домашен любимец е свален от джипа на стопанина си, а след това започва да тича след него.

„Тъжна и шокираща гледка. В събота, 8 май, към 13 ч. търсех място за паркиране тук, докато се оглеждах за подходящо място, ми направи впечатление, че един бял джип спря и от него излязоха две жени, които се суетяха, доста странно. Изскочи едно куче и всичко стана за секунди – видяхме, че кучето се опитва да се качи в колата, но беше изритано и потеглиха бързо, а кучето продължи да тича по тях“, разказа Ганчев пред bTV.

По думите му веднага са се събрали хора, които са оказали помощ на животинката. Ганчев, допълни, че веднага е качил видео със ситуацията в социалните мрежи, последвала е и реакция от собствениците на кучето.

„Разказаха ми, че белият джип се е върнал и е станала разправия, жените са искали да вземат кучето и са го взели, в крайна сметка“, допълни мъжът.

„Връщането на кучето при тези, които го изхвърлиха като боклук, не е добро решение – едва ли са се разкаяли за действието си. По-скоро са измислили по-пъклен план да се освободят от животинчето без последствия за тях самите“, казва Ганчев в социалните мрежи.

Нина Огнянова от сдружението „ВОТАН – нов живот за питбула“ обясни, че изхвърлянето на животно освен нехуманно, е и опасно.

„Първо за самото куче – оживен булевард, има движение, коли, може всичко да му се случи за минути. Второ – има детска площадка на метри от мястото. Има хора, които разхождат домашните си любимци, някои от тях може да са беззащитни. Не може да се изхвърля животно в такава социална среда. Не се знае това стресирано животно как ще реагира“, посочи жената.

Мартин Янчев от „М&М Помощ за животните“ каза, че наказанието в подобна ситуация е парична глоба. Природозащитните организации настояват санкцията да бъде увеличена, а виновните да се наказват и с общественополезен труд.

По публикацията работи Снежина Раева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 9 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 10 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 10 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 10 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 11 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 11 часа