in

Стартира четвъртото издание на “Ти и Lidl за по-добър живот”

Снимка: Lidl Bulgaria

Граждански организации от цялата страна могат да кандидатстват за финансиране като подават своите предложения за проекти от 13 май до 28 юни

Лидл България обявява стартa на четвъртото издание на най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“. В периода от 13 май до 10 юни включително, компанията ще дарява по 3 стотинки на всеки касов бон, а събраният фонд ще се използва за подкрепа на обществено значими проекти, които помагат на хората в различните региони от страната да водят по-качествен и пълноценен начин на живот. Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

„В досегашните три издания на инициативата заедно с нашите клиенти доказахме, че 3 стотинки означават много и могат да донесат реална и видима промяна. Заедно с тях до момента успяхме да съберем фонд от над половин милион лева, с който финансирахме 73 проекта в цялата страна. Това е успешният начин да допринасяме за подобряването на живота в регионите и да постигаме устойчиви резултати”, каза Елица Георгиева, ръководител “Корпоративни комуникации”, Лидл България.

Гражданските организации от цялата страна могат да кандидатстват за финансиране до 28 юни в следните три приоритетни области: образование, култура и историческо наследство и околна среда. Максималният размер на финансирането е до 10 000 лв. За първи път тази година при разработване на комуникационен план и бюджет, организациите ще имат възможност да получат и допълнително финансиране до 1000 лв. за популяризиране и информационни дейности на одобрените проекти. 

Всички получени кандидатури ще преминат през процес на оценяване от няколко етапа – от административна оценка, през оценка от експертно жури, до оценяване от служители на Лидл България, а одобрените от тях ще бъдат представени в началото на октомври. 

Повече информация за инициативата вижте на: www.corporate.lidl.bg/ti.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/