in

Нека помогнем на 3-годишната Габи от Белослав да прогледне

снимка: Иван Божанов

Габриела Божанова е на 3 години и е от град Белослав. Когато е била едва на 5 месеца, родителите ѝ откриват, че тя има заболяване и е ослепяла. Медия „Нова Варна“ се свърза с бащата на Габриела, Иван Божанов. Семейството има нужда от финансова помощ.

„Когато разбрахме за заболяването я заведохме в София. Оттам ни изпратиха в Белгия, да я оперират. Оказа се, че Габриела има ретинопатия, тоест отлепване на ретината на очите. Лекарите трябваше да поставят тази диагноза по-рано, за да може да се предприеме адекватно лечение, но те не успяха да разберат какво ѝ има. Казаха ни, че децата проглеждат след 6-ия месец. Това нещо се получава, ако детето е било в кувьоз, или е родено преждевременно и тежи твърде малко килограми. При дъщеря ми ги няма тези неща. Не знам защо се е случило така“, така започна тежката история за болната си дъщеричка Иван Божанов.

„Оперираха Габриела в Белгия. Първоначално казаха, че ретината ѝ е залепена. После отидохме в София и ни казаха, че се е отлепила отново. Заведохме я в Турция, но там не ни дадоха голяма надежда. Ходили сме и в Барселона. Постепенно разбрахме, че Габриела има проблеми и с краката – остеопороза. Правим ѝ вливания на всеки три месеца с едно специално лекарство, което се купува от Германия“, разказа още Иван.

В момента семейството има предложение от Турция за рехабилитация, която ще струва 8350 евро. Те имат нужда от финансова подкрепа, за да могат да помогнат на дъщеричката си да оздравее. Всеки, който има желание да помогне, може да го направи на следната дарителска сметка:

Титуляр: Габриела Иванова Божанова

IBAN: BG84RZBB91551013193242

BIC: RZBBBGSF

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.