in

Огромна конкуренция от чужбина очаква българските състезатели в „Рали България“

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

34 екипажа ще се включат в предстоящото 51-о издание на „Рали България“

Състезанието ще се проведе този уикенд на територията на област Варна и област Шумен. Церемониалният старт на надпреварата е в петък, 14 май, от 20.00 часа пред Катедралата във Варна.

„Тази година ще има доста сериозна конкуренция, защото гостите ни от чужбина са с много добри автомобили“, заяви председателят на Автомобилната федерация на България Камен Михайлов.

11 чуждестранни екипажа ще участват в състезанието – 5 са екипажите от Турция , от Румъния – 4, от Сърбия и Унгария – по един.

„Това, което е различно от предходните издания, е изготвянето на специален протокол за организация и провеждане в условия на пандемия. Този протокол забранява директния контакт на участници и служебни лица“, каза още Камен Михайлов.

16 са специалните етапи на ралито, а общата дължина на трасето е 635 километра. От тях 155 километра са специалните етапи. Последният специален етап ще е на бул. „Васил Левски“ във Варна, след което ще бъде и награждаването на призьорите от надпреварата.

За обезпечаването на сигурността на пилотите и зрителите са предвидени 210 души охрана, в т. ч. и полиция. Предвидени са 8 автомобила за техническа помощ с необходимите радиовръзки и технически съоръжения, както и 12 противопожарни автомобила. Ангажирани са 12 линейки, уведомени са три болници с дежурни екипи.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.