in

Тереза Зиковска представя новата си авторска изложба “Обновление”

Летният творчески сезон ще бъде открит с новата авторска изложба на Тереза Зиковска – “Обновление”.

Събитието ще се състои на 18 май, вторник, в Арт галерия „Тереза Зиковска на ул. „Воден“ 25. Официалното откриване ще се проведе в 18:00 ч.

Всички желаещи могат да разгледат експозицията и да се срещнат с авторката между 16:00 и 20:00 часа.

„Експозицията е отражение на времето, което преминахме в рамките на една година от “Обезлюдената природа” до днешния ден, промените, които претърпяхме и които ни преобразиха. Откриваме в прекрасния месец май, в който природата се претворява и в нас възкръсват чувствата на надеждата и вярата за един по-добър свят“, казва художничката.

Творбите на Тереза Зиковска са провокирани от пробуждащата се природа, разцъфването на цветята, светлината, която с нова сила облива живота. Експозицията включва абстрактни платна с поглед отвъд, изхождайки от природната нежност, лекота и феерия на цветове.

Снимка: Галерия Тереза Зиковска

Повече от всякога художничката се съсредотoчава върху оптимистични и жизнерадостни теми, с желанието да се продиктува и създаде усещане за едно по-добро време. Вечният цикъл на промяна води към все по-голямо разширяване, извисяване и стремеж на човешкия дух към необятния свят на креативността.

Трансформацията на смъртта към живота и силното усещане за крайност събуждат във вечно съществуващата душа порив за обновление. И именно живописта съхранява в себе си промяната и живота и дава нови сили на авторката за предаване на въодушевлението от изкуството и красотата.

Снимка: Галерия Тереза Зиковска

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.