Категории: Любопитно

Цветът на дрехите ви издава какъв е вашият характер

Реклама

Обичате ли да носите ярки и цветни дрехи, или сте от хората, които предпочитат да носят едноцветно облекло? Оказва се, че цветовете, които избираме да носим в ежедневието си, издават много за нашия характер

Освен това те могат да повлияят и върху нашето настроение и поведение. Ето какво издава цветът на дрехите ни за нашия характер:

Черно

 Според изследвания в областта на психологията, черният цвят се възприема от другите като показател за престиж, мощ, сериозност и интелигентност.

Хората, които предпочитат да носят черни дрехи, са амбициозни, целенасочени, но и чувствителни. Като правило те са силно емоционални, въпреки че често се опитват да го скрият. Черният цвят им помага да превключат вниманието на околната среда от външния си вид към личността, тъй като вътрешните качества на човека са най-важни за тях.

Червено

Червеният цвят навява асоциации с агресия и господство. Изследователите смятат, че атлетите, облечени в него, имат 5% по-голяма вероятност да се превърнат в победители. Той предизвиква ускоряване на сърдечната честота и повишава нивата на тестостерона – в резултат на това подобрява производителността.

Хората, които често носят червено, са ярки,уверени, но и леко егоцентрични,също така склонни към пристрастяване.

Жълто

Жълтото е цветът на щастието, слънцето и смеха. Изследванията показват, че жълтият цвят увеличава производството на серотонин в мозъка, ускорява метаболизма и повдига настроението на всички около него.

В допълнение, жълтото увеличава концентрацията и вниманието, така че често се използва на билбордове, рекламни сайтове, пътни знаци и улични линии.

Експертите казват, че жълтите нюанси в облеклото често се използват от активни и креативни  хора. Те са ярки мечтатели и авантюристи, готови да изследват и завладяват.

Бяло

Бялото е символът на свободата, чистотата, невинността и простотата. Ето защо много хора решават да си купят нещо бяло, когато започват нов етап от своя живот.

Белият цвят привлича надеждни хора, които обичат свободата и които гледат на живота оптимистично. Тези хора са много спретнати и организирани във всичко, което правят, харесват новите неща и се стремят към съвършенство. Като цяло бялото може да се носи от много различни типове личност. Това е неутрален цвят, който рядко отблъсква другите.

Синьо

Типът човек, който харесва синьото, е идеалистичен, надежден, автономен и внимателен в творческата работа. Склонен е да обръща внимание на детайлите, перфекционист е и има безупречни маниери.

Често специалистите по човешки ресурси наемат кандидатите, облечени в синьо, на позиции с повече стрес, твърдят експертите.

Розово

Нежно розовото се счита за спокойно, топло и женствено и е едно от най-мощните успокоителни. Затова в някои затвори стените са боядисани в розови нюанси, за да се намали нивото на агресия.

Според психолозите хората, които обичат розовото, са романтични, оптимистични и самодоволни (но в добрия смисъл). Като правило това са хора, които ценят добротата и комфорта над всичко останало.

Зелено

Свързваме зеленото с парите и зеленчуците, но изследователите казват, че харесващите този цвят търсят сигурност. Зеленото може да е свързано и с успех. Като физически ефект предизвиква релаксация и спокойствие. Освен това е освежаващ цвят, който може да кореспондира и с растеж, обучение и здраве.

Източник: Bright Side

Превод: Редакция „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Наближава Петковден. Един от най-важните дни в годината

На 14 октомври православната християнска църква почита преподобна Параскева или Петка Българска. Този ден обаче…

преди 11 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

13 379 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 11 часа

Във Варна хванаха шофьор под въздействието на три вида наркотици

39-годишен мъж е задържан във Варна, след като е хванат да шофира под въздействието на…

преди 11 часа

Водна стихия се вихри в Перник. Има много бедстващи автомобили

Стана ясно, че град Перник е под вода след излял се проливен дъжд в града.…

преди 12 часа

Това са вълшебните свойства на сока от кисели краставички

Киселите краставички, чушките и карфиолът често присъстват на трапезата през зимните месеци. Ако сте любител…

преди 12 часа

Каква зима ни очаква според народната метеорология

Както е известно, народната метеорология, основана на вековни наблюдения и опит, продължава да бъде важна…

преди 12 часа