in

Кой домашен любимец помага на учениците да се справят със стреса

Снимка: Pixabay

Според учените, кучетата помагат на учениците да се справят със стреса. Това твърдят от Вашингтонския университет. По техни думи, програмите за справяне със стреса, включващи кучета, са ефективни.

Прието е да се счита, че стресът е почти естествено състояние при учащите, които полагат изпити. Също така е известно, че той понижава когнитивните им способности и е необходимо да се потърсят начини за справянето с него, предаде DarikNews.

Учените наскоро са направили експеримент с участието на 300 ученици. В рамките му те са си взаимодействали с обучени кучета, след което изследователите са измерили нивата им на когнитивни умения. Специалистите също така са оценили концентрацията и мотивацията на учениците.

Оказало се, че кучетата наистина помагат на учащите да се справят със стреса. Същевременно било установено, че положителният ефект от общуването с животните продължава един месец след края на терапията.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/