Категории: България

Президентът с директни обвинения към Бойко Борисов

Реклама

По думите на президента Румен Радев „страхът не е отхлабил своя обръч. Отишлата си скоро власт разполага все още с всички механизми и финансови и властови, защото институциите бяха назначавани от тази власт“, добави президентът.

За мен най-важното е да постигна баланс между професионализъм и отдаденост, отговорност, това е кабинет на демократичното единодействие. Това е модел за излизане от безпътицата, в която се намира България, каза Радев, предаде БНТ.

Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и благоразумие, добави президентът.

Не е добре България да отива от избор в избор и да няма парламент, подчерта президентът.

Посочвам служебния кабинет като възможен модел за изход от кризата, в която се намираме. Това, което се случи в 45 парламент е урок за всички партии, отбеляза президентът.

Отишлото си правителство отказа да внесе актуализация на бюджета и върза ръцете на служебното. Отишлото си правителство абдикира от задачата да депозира неговия план за възстановяване и устойчивост в ЕС и по този начин поставя служебния кабинет в трудна ситуация. Защото това е план разработван почти година от всички дирекции към министерствата от голям екип към МС, с много секретна информация, с дълги комуникации с Брюксел и забележки от там, които не са достъпни до обществеността. И сега в рамките на дни това трябва да се смели и да се вземе решение. Ще се внася ли в този вид или ще се търси начин той да бъде актуализиран, каза Радев.

Според държавния глава гражданите трябва да бъдат включени по-активно в управлението на държавата. Ние трябва да изградим здрав фундамент на обществените отношения, призова Радев.

Аз като президент съм си поставил тази задача, с госпожа Йотова работим в тази посока. От това правителство очаквам да направи първата крачка, макар и минимална, заяви Румен Радев.

Той обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че олигархията е негова. Всяка олигархия се стреми да започне да работи и със следващото управление. Няма как олигархията на Божков или който щете, да стане олигархията на Радев. Ние имаме различна ценностна система, те даже не се пресичат, моята и на предишния премиер. В такива дебати няма да влизам. Моята политика е ясна – укрепване на държавността, коментира Румен Радев.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Семейството на Брус Уилис се страхува, че може би не му остава още много време

Семейството на големия актьор Брус Уилис смята, че може да няма много повече време с…

преди 9 минути

Загубата на вода на места у нас стига до над 80%

Министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова представи притеснителна статистика, която сочи, че над 80% е…

преди 30 минути

Красиви имена черпят днес: Честит имен ден на празнуващите

На днешния ден (24 септември) почитаме и паметта на Свети Владислав Сръбски, който става зет…

преди 34 минути

Зеленски: Войната с Русия е по-близо до края си

Според украинския президент Володимир Зеленски войната на Украйна с Русия е "по-близо до края си".…

преди 50 минути

ОТ НАП напомнят, че изтича важен срок

От Национална агенция за приходите (НАП) съобщават, че на 30 септември изтича срокът за подаване…

преди 60 минути

Нови случаи на задържани във Варна заради наркотици

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщават за трима мъже, задържани заради наркотици - един за притежание…

преди един час