in

Нинова обяви: Ще има голяма лява коалиция (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде пресконференция във връзка с голямата лява коалиция.

„Голяма лява коалиция ще има. Тя не е лесна, но е необходима за България. Особено в условията на социално-икономическата криза и след управлението на ГЕРБ”. Това обяви  Нинова.

От БСП водят разговори с други политически партии от няколко седмици. От утре започва подписване на споразумения. Обединението е най-верояно с АБВ, „Движение 21“ и „Нормална България“, уточни Нинова.

Новата коалиция ще се яви на изборите под името „БСП за България“.

„С голяма увереност твърдя, че този нов и широк формат ще доведе до много по-добър резултат за партиите вляво и ще даде възможност за промяна на политиките. Отваря и широка врата за едно ляво-центристко управление”, категоричен е лидерът на БСП.

„Всяка от партиите представи програмата и платформата си. Видяхме, че в най-висока степен те съвпадат. След това пристъпваме към организационните въпроси”, уточни Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че Георги Първанов и Румен Петков няма да участват в листите на коалицията.

Относно подслушването на политици Нинова посочи, че ако е вярно, е изключително скандално. Очаква да се направи проверка.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.