in

Столетник издаде коя е скритата тайна на дълголетието

Снимка: Pixabay

Най-възрастният мъж в света издаде коя е тайната на неговото дълголетие. 111-годишният Декстър Крюгер издал 12 книги и в работи върху своята автобиография

Австралиецът Декстър Крюгер е на достолепните 111 години и 128 дни. Това го прави с пет дни по-възрастен от предишния най-възрастен мъж на Австралия – ветеранът от Първата световна война Джак Локет, който почина през 2002 г.

„Знаете ли, пилетата имат глава“, казва Крюгер пред Асошиейтед прес. „И в нея има мозък. Вкусно малко нещо, само една малка хапка.“

Крюгер е пенсиониран животновъд, който сега живее в старчески дом и обича да пише.  Той е издал 12 книги и работи върху автобиографията си, пишат от Darik.

По-рано тази година, когато празнува своя 111-и рожден ден, Крюгер разказва подробно и за друг важен аспект от диетата си.

Той посочва, че яде „шест скариди всеки ден“. Но мъжът не смята, че дълголетието му е някакво постижение. „Нищо особено“, казва той.

Персоналът на старческия дом, който обитава Крюгер, твърди, че той живее пълноценно през всички свои 111 години, като е един от най-възрастните обитатели на дома.

„Паметта му е невероятна за 111-годишен“, казва Мелани Калвърт, управител на социалното заведение, пред ​​AП.

За да отбележи новия му статут на най-възрастен мъж в Австралия, старческият дом организира на Крюгер парти, по време на което се чете поезията му.

74-годишният син на Крюгер – Грег, приписва дълголетието на баща си на неговия прост начин на живот. Той обитава ранчо за добитък в австралийския регион Мараноа до средата на 90-те си години.

Крюгер трябва да отпразнува още няколко рождени дни, ако иска да стане най-дълго живелия човек в Австралия.

Титлата в момента принадлежи на жена на име Кристина Кук, която доживява до 114 години и 148 дни. Тя умира през 2002 г.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/