Категории: Варна

Уникално морско зрелище днес във Варна

Реклама

Уникално зрелище предлагат днес каналните гонки на Varna Channel Cup. Това съобщиха за редакцията на медия „Нова Варна“ от организаторите на събитието. 

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което 36-те участващи екипажи влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални гонки море-езеро. Цветните спинакери ще се опънат днес общо три пъти, а най-удобните места за наблюдение са Аспарухов мост, южния бряг на Аспарухово и Морска гара, където е финишът.

Първият състезателен сигнал беше даден точно в 10:15мин. при слаб вятър, около 7 възла, който обаче постепенно се засилва в хода на надпреварата. В зависимост от времето се очаква този състезателен ден да приключи в ранния следобяд. След вчерашните, проведени две гонки тип Windward-Leeward (Банан) при слаб вятър от S-SE водачи бяха водачи във временното класиране по класове са екипажите на LZ yachting 1991 (Лъчезар Братоев, ЯК ЛЗ яхтинг 1991) в ORC A, Wasabi (Валентин Нколов, ЯК Черноморец Бургас) в ORC B, Blossom (Борислав Колев) в ORC C, Mint&Milk (Калин Георгиев, ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна) в ORC P и Chockolate (Франсоа Бопп, CN Pully Switzerland) в IRC.

Главен съдия на събитието е румънецът Козмин Андроник, а председател на протестната комисия Проф. Камен Фильов. Регатата се организира от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и СК Ултрамарин, под егидата на Община Варна и е част от честванията Варна – 100 години морски курортен град. Седмото издание на Varna Channel Cup приключва утре, а официалното награждаване на победителите се очаква около 17:00ч. на Морска гара – Варна.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 2 часа

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 2 часа

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 2 часа

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 2 часа

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 2 часа

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 2 часа