in

Ще започне ли по-рано следващата учебна година?

Снимка: Pixabay

Служебният министър на образованието проф. Николай Денков с коментар за началото на следващата учебна година

Няма планове за по-ранно започване на учебната година, свързано е с много тежка организация. Това обяви пред bTV служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

На въпроса дали ще започне присъствено учебната година той отговори: „Нагласите са ясни, ако няма опасност за здравето на децата, ще започне присъствено. Зависи от здравната обстановка, това никой не може да го предскаже днес“.

По думите му повече яснота ще има най-рано в последните дни на август. Относно онлайн обучението през изминалата учебна година служебният министър коментира, че на много места тя е била по-подготвена от предходната година. На места обаче има изоставане и ръст на напусналите предсрочно ученици, уточни той.

Денков напомни, че в началото на мандата си като служебен министър е анонсирал анализ на онлайн обучението по места и по възрастови групи какво е реалното състояние и какви мерки трябва да се вземат. Той се надява анализът да приключи до края на мандата на служебното правителство.

„Хубавото е, че системата е добре структурирана. Ще съберем информация и чрез училищната мрежа, ще използваме и други канали на комуникация, за да видим как изглеждат нещата от другата страна“, обясни проф. Денков.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/