in

Премиерът обяви добра новина за всички пенсионери (ВИДЕО)

Кадър: NOVA

След днешното заседание на Министерски съвет служебният премиер Стефан Янев обави, че добавките за пенсионерите ще се изплащат и през юни.

„Осигурени са близо 105 млн. лева за добавка към пенсиите на всички пенсионери без значение от получавания размер на пенсиите. Това са наши майки, бащи, дядовци и баби. Още на предходното заседание обявихме, че 50-те лева ще продължат за мандата на служебното правителство. Още тогава заявих с министъра на финансите, че намирането на този допълнителен ресурс в бюджета е изключително трудно с оглед на финансовото състояние на страната“, заяви министър Гълъб Донев.

„Тези средства бяха заделени от икономии от разходи, от които министерствата и МС се лишиха в изпълнение на определени политики и програми. Някои са от издръжка и персонал. Част от тези средства са и от преизпълнение на приходите от осигурителни вноски. За месец юни добавките на всички български пенсионери са осигурени“, добави той.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.