in

Ето коя е максималната възраст, до която човек може да живее

Снимка: Pixabay

Чудили ли сте се някога колко дълго може да живее човек? Учени от САЩ  успяха  да дадат отговор на този въпрос

 Те са използвали система за изкуствен интелект, за да анализират медицинските данни на стотици хиляди доброволци, за да създадат приложение, управлявано от изкуствен интелект, което според тях може точно да оцени скоростта на биологичното стареене и максималната продължителност на живота.

Екипът е разгледал два ключови параметъра при анализа на човешкия живот.  Факторите, които те вземат под внимание са начина на живот на човека и как телата ни реагират, съобщават от Lad Bible.

Учените от сингапурската компания Gero за биотехнологии и Всеобхватния център за рак на Розуел Парк в Бъфало , казват, че тези фактори са им помогнали да определят колко дълго може да живее един човек. Според тях максималната възраст, до която човек може да достигне е 150 години. Това е значително по-висока от текуща средна стойност за Великобритания – 81 години.

Един от авторите на изследването обясни, че „Изчисляването на устойчивостта въз основа на потоците от данни за физическа активност е налично в приложението GeroSense за iPhone. „Това показва пълна загуба на устойчивост на човешкото тяло, т.е. способността да се възстановява, на възраст около 120 до 150 години.“

Изследователят обяснява още, че с напредването на възрастта се изисква все повече и повече време за възстановяване след едно смущение, а напоследък прекарваме все по-малко време близо до оптималното физиологично състояние.

Екипът е използвал динамичен индикатор за състоянието на организма, който разглежда възрастта, заболяванията и други фактори на начина на живот, за да установи колко устойчиви са нашите тела.

„Стареенето при хората проявява универсални характеристики, общи за сложните системи, работещи на ръба на разпадането.Тази работа е демонстрация на това как концепциите, заимствани от физическите науки, могат да бъдат използвани в биологията за изследване на различни аспекти на стареене и немощ, за да се получат силни интервенции срещу стареенето.“- обяснява съоснователят на компания Gero д-р Петър Федичев.

 

Превод: Редакция „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/