in

България кани руска делегация на проверка в летните ни курорти

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев изпрати писмо до руските власти, в което отправи покана към делегация от страната, която да посети България и да се увери в сигурността на българските курорти, съобщиха на сайта на АТОР (Асоциация на руските туроператори).

Българското правителство е готово да посрещне представители на компетентните ведомства и министерства на Русия и да им представи на място всички мерки и протоколи, следвани в българските курорти и туристически обекти, включително хотели, обществени места и спа центрове.

В писмото се подчертава, че отношенията между България и Русия се основават на дългогодишни традиции и на исторически връзки, а Русия е приоритетен партньор на страната ни в областта на туризма.

В него се припомня и, че преди пандемията всяка година стотици хиляди руски граждани избираха страната ни за почивка заради разнообразието на българския туристически продукт.

Донев припомня, и че от 1 май 2021 г. България отвори границите си за туристи от Руската федерация, като вече издава и входни визи.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.