in

Унгария установи първи случаи на индийския вариант на Ковид

Снимка: Pixabay

Първи случаи на индийския вариант на коронавируса бяха открити и в Унгария

В страната са регистрирани два случая на варианта на коронавируса, открит за първи път в Индия, съобщи днес  държавният служител, отговарящ за ваксинациите.

Унгария бе силно засегната от пандемията. Според данни на университета Джон Хопкинс, страната е с най-много смъртни случаи на 100 000 души. Въпреки това третата вълна на инфекцията отслабва все повече благодарение на  агресивна кампания за ваксинация.

„Индийският вариант присъства в Унгария, според експерти не можем да изключим възможността за нова вълна на пандемията“, каза на пресконференция Ищван Дьорги, заместник-министър и ръководител на правителствената работна група за ваксинациите.

Генералният хирург Сесилия Мюлер добави, че един от двамата пациенти вече се е възстановил. Проследяването на контакти не можа да установи как са заразени. Никой от двамата не е прекарал време в чужбина наскоро.

Превод: Редакция „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/