in

Започват да ваксинират деца срещу COVID в съседна Румъния

Кадър: YouTube

В съседна Румъния започва ваксинация срещу коронавирус на деца на възраст от 12 до 15 години. Те ще могат да се ваксинират от следващата седмица, след като Европейската агенция по лекарствата препоръча използване на ваксината на Pfizer/BioNTech за тази възрастова група.

„Добри новини! Децата на възраст между 12 и 15 години могат да се ваксинират срещу COVID-19!“, посочи д-р Валериу Георгица на страницата на националната платформа за записване за имунизация, като информира за решението на Европейската агенция по лекарствата, предаде DarikNews.

„С това разрешение правим още една крачка към нормалността“, посочи д-р Георгица. Той уточни, че схемата за ваксинация и начините за записване за имунизация са същите като при възрастните.

„Важно е да се отбележи, че е задължително даването на информирано съгласие от страна на родителите или на законен представител. В момента платформата за записване за ваксинация се оптимизира, а от следващата седмица ще бъде възможно насрочване на час чрез профила на родителите“, каза Валериу Георгица.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/