Категории: Спонсорирани

Блоково програмиране – най-лесният начин за навлизане в света на ИТ за деца

Реклама

Знаете ли че, децата в Америка започват да учат програмиране едва на 5 годишна възраст. А причините програмирането за деца да е полезно са безброй. От развитие на креативност, иновативно и алгоритмично мислене, чак до кариерно развитие. Повечето деца се сблъскват с технологии, като смартфони, видео игри и таблети още от ранна детска възраст, но разбирането на основите на програмирането помага на децата да разберат много по-добре как всъщност работят тези технологии. И въпреки, че може да е трудно да си представите как едни деца на крехка възраст могат да разберат нещо толкова комплексно, всъщност програмирането за деца може да бъде много забавно и завладяващо. И ако днес за 5-6 годишни деца е нормално да учат А,Б,В-то на английската или друга азбука, то защо да не овладеят на тази възраст и азбуката на програмирането. 

Advance Academy са разработили една от най-успешните програми по блоково програмиране. Академията използва инструменти и платформа, които да направят изучаването на основите в програмирането за децата забавно и интересно. Основното нещо, което децата трябва да правят е да подреждат визуални блокове код като пъзел. 

Какво представляват тези блокове код?

Блоковете са парченца с инструкции (или код), които децата използват, за да създадат програма, която извършва желаното от тях действие. Една от най-популярните среди за визуално-блоково програмиране е платформата Scratch, която е използвана и от Advance Academy. 

Снимка: Advance Academy

На 06 Юли и 03 Август стартират двете групи на лятната програма по „Програмиране на Scratch за деца от 1 до 4 клас“. Обучението ще покаже основни концепции в програмирането на достъпен за деца език. Чрез платформата Scratch и помощта на нашите опитни лектори, децата ще създадат игра и ще разберат как да я използват, за да управляват дронове и роботи и всичко това докато създават нови приятелства и се забавляват. Занятията са 2 пъти седмично по 2 учебни часа във Вторник и Четвъртък, като групите са сутрешна и следобедна. 

Но какво прави платформата Scratch толкова специална?

Освен че Scratch е лесен за използване, забавен и пристрастяващ, той е специален по две основни причини, това че скрива трудните части на програмирането и че насърчава децата да учат. Въпреки че не всеки иска да бъде програмист, всеки може да извлече ползи от създаването на проекти, които насърчават алгоритмичното мислене, фантазията и решаването на проблеми. Това са способности, които всяко дете е хубаво да притежава и развива независимо от възрастта. Използването на блокове съдържащи код вместо традиционното писане на код улеснява децата да мислят креативно, да разсъждават систематично и да работят съвместно, докато се забавляват.

Снимка: Advance Academy

В Advance Academy вашето дете може да се забавлява и създава нови приятелства, докато придобива много нови знания и умения. Целта на лятната академия е да предостави едно уникално учебно преживяване с поставен фокус върху децата. 

За повече информация и записване можете да се обадите на телефон 0889990030, на email – office@advanceacademy.bg или адреса на академията, Варна, улица „Димитър Икономов“ 19, ет. 3.

 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Продавачка е присвоила хиляди от дрогерия: Дала и код за СОТ на мъж, за да краде

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж и жена за кражба и присвояване на пари.…

преди 8 минути

Отмъкнаха 9000 лв. от възрастна жена: Първоначално „ало“ измамниците ѝ искали 35 000 лв. за „изразходен ток“

От пресцентъра на разградската полиция съобщават, че поредна възрастна жена е станала жертва на телефонна…

преди 15 минути

25 септември е: Честит имен ден на празнуващите

На днешния ден (25 септември) Православната църква почита паметта на преп. Сергий Родонешки чудотворец и…

преди 22 минути

Синоптик обяви кога е най-топлият ден до края на месеца и кога ще завали сняг в планините

Според Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в последните два дни…

преди 30 минути

От НИМХ обявиха кога и къде да очакваме значителни количества дъжд

От НИМХ публикуваха своята прогноза за времето в България за периода от 26 септември до…

преди 43 минути

Моторист загина на място при инцидент на пътя София – Варна

Случил се е тежък пътен инцидент на пътя София - Варна край Търговище, при който…

преди 53 минути