in

Намерението за събаряне на емблематичния „Дом Младост“ събра будни варненци на протест

Колаж: "Нова Варна"

Варненци излязоха на протест тази сутрин

Наематели, треньори по плуване и жители на Варна протестираха днес срещу намерението за събаряне на емблематичния плувен комплекс в „Дом Младост“, който е частна собственост. Хората не одобряват идеята там да бъде изградена поредната жилищна кооперация с търговски обекти.

„Намери се ”решение” за плувен комплекс ”Дом Младост” в гр. Варна…. ще бъде съборен изцяло, за да се направи жилищна кооперация и търговски площи, въпреки трите мола в близост… Честито! На практика единственият вариант за плуване на малки деца, предвид дълбочината на закритото и откритото съоръжение. Занемарено от години и вече завинаги ще е в историята…“, пише треньорът по футбол Пламен Йорданов във Фейсбук.

В „Дом Младост“ има два басейна с лечебна минерална вода. В тях от години най-малките деца се учат да плуват. Хората недоволстват, че басейните ще бъдат унищожени за сметка на поредната жилищна кооперация в града. Закритият басейн се ползва и за рехабилитация на деца с двигателни увреждания. В „Дом Младост“ има още медицински кабинети, козметични салони и фитнес. Наемателите са притесни, че са предупредени да напуснат сградата в последния момент.

Очаквайте подробности

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.