in

Общински съвет – Варна подновява присъствените си заседания

Снимка: Общински съвет-Варна

На 15 юни от 9:00 часа Общински съвет се събира в зала „Пленарна“ на Община Варна след 8 месеца онлайн заседаване.

Седемнадесетото заседание от началото на мандата ще се проведе при спазване на всички противоепидемични изисквания в съответствие с издадени заповеди. То ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на институцията.

В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Една от тях е вземане на решение за осигуряване на финансиране за основен ремонт и реконструкция на съществуващи трибуни – югоизток, тоалетни, тренировъчни писти и терен на стадион „Спартак“. Съветниците ще  решат също дали да бъдат отпуснати средства за цялостен ремонт на теренната настилка на стадион „Локомотив“.

На обсъждане и гласуване ще бъде подложено участието на Варна в процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2“, осигурена по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. По този проект общината може да получи близо  670 000 лв. за разкриване на две нови социални услуги за хора с деменция.

Съветниците ще разгледат и предложение за увеличаване на капитала на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна. Те ще решат също дали да одобрят няколко подробни устройствени планове в различни части на града.

Отпускането на еднократни помощи на социално слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми също е включено в дневния ред на предстоящото заседание.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.