in

Десетки сигнали за строителство на плаж Черноморец. Какво отговори Община Аспарухово? (СНИМКИ)

колаж: "Нова Варна"

Десетки сигнали публикуваха варненци във Фейсбук групата „Забелязано във Варна“ за застрояване на плаж Черноморец. 

От снимките се виждат бетонни блокове и тежки машини, които разкопават плажа. Будните граждани на Варна са притеснени, защото не знаят какво ще се случи с мястото.

Заради зачестилите сигнали за стореж на плажа, кметът на район „Аспарухово“ Ивайло Маринов изпрати писмен отговор, който гласи следното:

„В район „Аспарухово“ – Община Варна са постъпили множество сигнали относно извършване на строителство на морски плаж в непосредствена близост до „Хижа Черноморец-Юг“.

От служители на районната администрация е извършена проверка на 02.06.21 г. по горните сигнали, като е констатирано следното:

Положени са бетонови блокове с размери около 80/40/60см., като върху тях е монтирана лека конструкция от дървени елементи. Приблизителната площ на обекта е около 200 кв. м. В този обект е изпълнена метална конструкция с приблизителни размери 4м./10м. По време на проверката беше предоставена схема за преместваеми обекти по реда на чл. 10, ал. 8 от ЗУЧК.“

Пълномощникът на фирмата е предоставил в районна администрация следните документи:

  • Пълномнощно с рег.№3929/01.06.2021г.;
  • Схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, в т.ч. допълнителна търговска площ по чл. 10, ал. 2 от ЗУЧК за отделни част от морски плаж „Хижа Черноморец-Юг“, Община Варна;
  • Договор за концесия за част от морски плаж „Хижа Черноморец-Юг“;
снимка: Facebook/Забелязано във Варна/Венцислав С.
снимка: Facebook/Забелязано във Варна/Венцислав С.

 

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.