in

ЕС одобри назалния бърз тест за Ковид на Roche

Снимка: Pixabay

Самодиагностичният назален тест за Ковид е одобрен за употреба в ЕС и ще бъде достъпен във всички страни от блока. Според компанията разработчик, тестът може да се извърши без специализирано обучение, а резултатите излизат в рамките на 15 минути 

Швейцарската фармацевтична компания F. Hoffmann-La Roche AG съобщи във вторник, че нейният самодиагностичен назален тест за коронавирус (SARS-CoV-2) за домашно тестване е получил маркировката CE, което показва, че тестът е изпълнил директивите на Европейския съюз по отношение на здравето и безопасността, предаде Нова.

Според компанията тестът отнема 15 минути, за да осигури резултат и може да се извърши без специализирано обучение или надзор, като сега ще бъде достъпен във всички страни, които приемат маркировката CE.

Наред с теста, компанията заяви, че предлага цифрово приложение NAVIFY® Pass, което ще показва резултатите от теста, както и ваксинационния статус чрез персонализиран QR код.

Главният изпълнителен директор на Roche Diagnostics Томас Шинекер коментира одобрението:

„Редовното самотестване в домашни условия може да намали натиска върху здравните системи. Може бързо да идентифицира хората с най-висок потенциал да бъдат заразни, за да могат те да предприемат незабавни действия и да потърсят медицинска помощ, направлявайки по този начин инфекцията си и защитавайте другите“.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/