in

Младеж изпрати наркотици на свой роднина по автобуса Варна-Силистра: Шофьорът го спипа

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

26-годишен рецидивист се опитал да прекара пратка с наркотици чрез междуградския автобус Варна-Силистра, като предал плик на шофьора, който бил предназначен за негов роднина. 

Благодарение на бдителността на водача на автобуса и бързата реакция на криминалистите престъпникът е задържан.

Случаката се разиграва на 6 юни към 14:30 часа, когато младежът предал плика на водача на междуградския автобус, изпълняващ маршрута Варна-Силистра. Шофьорът се усъмнил в даденото обяснение за пратката и нейното съдържание и веднага сигнализирал в Трето РУ. В резултат на това криминалистите светкавично се отзовали на място, установили съдържанието на плика – бяло прахообразно вещество, дало характерната реакция на метамфетамин, 3.34 г, и задържали подателя.

С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа, по случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под надзора на прокуратурата.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.